Ocomes

Bpd / ds vekt - tap kirurgi

Hvis du er ekstremt overvektig og har prøvd uten hell å få vekten under kontroll, kan legen anbefale en vekt-tap kirurgi kjent som biliopancreatic avledning med duodenal omkobling (BPD / DS). Denne operasjon har vist seg å bidra til å redusere fedme og relaterte sykdommer, inkludert hjertesykdom, høyt blodtrykk og type 2 diabetes.

BPD / DS er en kompleks vekt-tap kirurgi som gjør det vanskelig å få nok kalorier, vitaminer og mineraler. Du vil være i høy risiko for å utvikle ernæringsmessige mangler etterpå, inkludert noen som kan være livstruende hvis ubehandlet. Når man beslutter å ha kirurgi, bør disse komplikasjoner og andre kirurgiske risiko vurderes nøye sammen med fordelene.

Bpd / ds vekt-tap kirurgi

Leger kan anbefale BPD / DS til mennesker som er alvorlig overvektige, med en kroppsmasseindeks (BMI) på 40 eller høyere, eller en BMI på 35 med alvorlige helseproblemer relatert til deres fedme. Disse helseproblemer inkluderer:

BPD / DS er en komplisert prosedyre som takler vekttap på tre forskjellige måter. Først tar operasjonen ut en stor del av magen for å stoppe deg fra overspising. Med mindre mage å fylle, vil du føle deg mett raskere og spise mindre mat og færre kalorier.

Den andre delen av prosedyren omdirigerer mat bort fra tynntarmen, som er den naturlige bane for fordøyelsen. Dette kutter ned på hvor mange kalorier og næringsstoffer kroppen din er i stand til å absorbere.

Den tredje delen av BPD / DS fremgangsmåten endrer normal måte at galle og fordøyelsesenzymer juice bryte ned maten. Dette kutter ned på hvor mange kalorier du absorbere, forårsaker enda mer vekttap.

Åpen vs Laparoskopiske BPD / DS

BPD / DS er gjort som enten laparoskopisk eller tradisjonell åpen kirurgi. I en åpen kirurgi, legen gjør et stort kutt i magen området for å nå magesekken og tarmene. Laparoskopisk BPD / DS krever en mye mindre kutt - vanligvis bare om en halv tomme lang. Og den bruker små verktøy med en tent kamera for å utføre operasjonen. Laparoskopisk kirurgi kan hjelpe deg å gjenopprette raskere og kan redusere risikoen for komplikasjoner som brokk.

Folk som er ganske overvektige kan ikke være gode kandidater for laparoskopisk BPD / DS. Laparoskopisk kirurgi kan heller ikke være aktuelt for personer som allerede har hatt noen form for magen kirurgi eller de med alvorlige medisinske problemer.

Fordeler med prosedyren

BPD / DS kan føre til drastisk, betydelig vekttap, fordi det begrenser hvor mye mat du kan spise og reduserer hvor mange kalorier du kan absorbere.

Risikoen ved prosedyren

BPD / DS reduserer opptaket av viktige vitaminer og mineraler, og kan føre til alvorlige, langsiktige komplikasjoner. Folk som har BPD / DS kan utvikle anemi eller osteoporose.

I tillegg er de som har gjennomgått BPD / DS har høy risiko for kalsium og jern mangler, så vel som mangler ved vitaminene A, D, E og K.

Selv om sjeldne, kan en tiamin mangel resulterer i en sykdom som kalles beriberi oppstå etter BPD / DS kirurgi. Beriberi kan gi varig skade på nervesystemet dersom ubehandlet.

Opp til 18 prosent av personer med en BPD / DS kirurgi også utvikle protein-energi underernæring. Dette er bedre kjent som kwashiorkor, en alvorlig og potensielt livstruende form for underernæring.

Hvis du har BPD / DS kirurgi, vil du trenger å ta vitamin-og mineraltilskudd, og har omfattende blodtesting for resten av livet ditt for å unngå alvorlige vitaminmangel og relaterte komplikasjoner. Selv om du tar kosttilskudd som foreskrevet, har du fortsatt kan utvikle ernæringsproblemer og krever behandling.

Som enhver operasjon, bærer BPD / DS prosedyre visse risikoer:

 • Indre blødninger

 • Infeksjon

 • Potensielt dødelige blodpropper som kan bevege seg til lungene eller hjerte

 • Hernias

 • Død

Etter inngrepet

The European Society for Metabolske og bariatric kirurgi (ASMBS) anbefaler at leger skriver ut disse daglige kosttilskudd etter BPD / DS vekt-tap kirurgi for å forhindre ernæringsmessige mangler:

 • Vitamin A, fra to til fire uker etter operasjonen

 • Vitamin D, som starter to til fire uker etter operasjonen

 • Vitamin K, som starter to til fire uker etter operasjonen

 • Multivitamin med 200 prosent av den daglige verdier, starter den første dagen etter utskrivning fra sykehuset

 • Minimum på 18 til 27 mg jern, og opp til 50 til 100 mg om dagen for menstruerende kvinner eller ungdom i faresonen for anemi, starter den første dagen etter utskrivning

 • Kalsiumtilskudd, vanligvis tatt som flere 500 og 600 mg doser, med start på den første dagen etter utskrivning eller innen den første måneden etter operasjonen. Merk: Du må ikke ta disse samtidig som jerntilskudd, vent et par timer.

 • Vitamin B 12 kosttilskudd som inneholder 350-500 mcg, og noen mennesker vil trenge for å gi seg selv B 12 injeksjoner

 • Valgfri B-kompleks vitamin

 • Opp til tre porsjoner med kalsium-rik meieri drikker

Den ASMBS anbefaler også at du spiser lite, men næringsrik mat som er høy i protein, sammen med frukt, grønnsaker, hele korn, og omega-3 fettsyrer. Du bør unngå måltider med høyt sukker.

Det er viktig å forstå at det å følge en sunn livsstil er avgjørende for å opprettholde vekttap etter operasjonen. Dette inkluderer å spise et sunt kosthold og få rikelig med regelmessig mosjon. Og det krever en livslang forpliktelse. For disse grunner, bør BPD / DS kirurgi ikke anses som en rask løsning for å gå ned i vekt.