Ocomes

Administrerende leddgikt med øvelsen

Trening har viktige helsefordeler for alle - uavhengig av alder og fysisk sykdom. Men for folk med leddgikt, trene regelmessig, og innenfor sine grenser, er kritisk.

Moderat trening er gunstig for mennesker med leddgikt. Det kan redusere leddsmerter, forbedre fleksibiliteten, bygge opp muskler for å minske belastningen på leddene, og øke utholdenheten.

Det hjelper også fremme generell helse og fitness ved å gi deg mer energi, hjelpe deg å sove bedre, kontrollere vekten din, og redusere depresjon.

Følgende tips vil hjelpe deg å starte og holde med et treningsprogram.

Første trinn

Husk å begynne langsomt. Øvelser som forbedrer fleksibilitet eller strekke øvelser som forbedrer omfanget av bevegelse og hjelpe deg å utføre daglige aktiviteter er gode å initiere deg inn i en øvelse rutine. Når du føler deg komfortabel, kan du være i stand til å gå videre til vekttrening og utholdenhetstreningsøktene, slik som sykling, svømming, turgåing, eller yoga.

Rådfør deg med lege før du begynner et treningsprogram. Du bør også snakke med legen din dersom du merker en endring i din sykdom - for eksempel hvis du har økt smerte eller redusert mobilitet. En fysioterapeut kan hjelpe deg i gang. Over-the-counter anti-inflammatoriske medisiner er tilgjengelige for å lette ubehag under og etter trening.

Arbeide det ut

Når du har leddgikt, fysisk aktivitet og trening kan ikke virke tiltalende. Tanken på å gå eller svømme kan gjøre deg flau når kroppen allerede smerter.

Vann trening er virkelig oppmuntret fordi oppdriften avlaster leddene.

Svømming runder, vann gange eller jogging, og vannaerobic er eksempler. I økende grad er fysioterapeuter som tilbyr trening behandlinger i vannet, en tilnærming som kalles ofte "aqua-terapi."

Andre former for lav effekt trening som legger mindre belastning på leddene inkluderer yoga, tai chi, og sykling, så vel som å bruke langrenns simulatorer eller elliptiske trenere. Cross trening - utføre en rekke øvelser og aktiviteter på ulike dager - forebygger belastningsskader, holder programmet frisk, og bidrar til bedre trening for musklene.

Sterke muskler lette felles press

Vekt trening er ikke bare for kroppsbyggere og idrettsutøvere. Sterke muskler rundt leddene hjelpe ta presset av brusk og bein.

Du har ulike muligheter for styrketrening, inkludert frie vekter, vekt maskiner, eller elastiske motstand band.

Det er viktig å bruke riktige teknikker når styrketrening, og trekk må være skreddersydd for din sykdom. En fysioterapeut kan være i stand til å designe et styrkeprogram for å møte dine individuelle behov.