Ocomes

Drikkevarer: drikke til ditt hjerte helse

Den gjennomsnittlige person trenger ca 64 gram av væske daglig. Men det er ikke en dråpe av bevis for å støtte ideen om at du trenger å drikke åtte glass vann. Fluid kan komme fra en rekke kilder, inkludert frukt, grønnsaker, melk, juice og kaffe eller te. Men vannet har visse fordeler - det er billig, har null kalorier, og er fylling. Beløpet du trenger, avhenger av en rekke faktorer: hvor mange frukter og grønnsaker du spiser, hvor varmt eller tørke været er, hvor mye du trener, og hvor gammel du er. (Som du alder, du ofte mister evnen til å bedømme tørst og kan bli dehydrert.)

Å drikke et glass vann når du våkner opp og ett glass med hvert måltid er en god måte å sikre at du får nok væske. Vann fra springen i Europa er ganske trygt, men hvis vannet smaker klor, vil du kanskje forbedre sin smak med en skive sitron. Eller drikke filtrert eller flaskevann.

Beware flytende kalorier

Hvis du leser "Foods å begrense eller unngå"-delen, har du allerede vet at sukkerholdig brus er ikke et godt utvalg av drikke. Men hva med juice - som kan inneholde tilsvarende mengder kalorier? Vel, i motsetning til brus, gir fruktjuice vitaminer, mineraler og noen ganger fiber. Jo mer saft og jo mindre sukkervann, jo bedre. (Se etter "100% juice" på etiketten.) For å kutte ned på kaloriene du får fra juice, prøv å fortynne det. Hvis du gjør appelsinjuice fra konsentrat, for eksempel, er å legge mer vann. (Merk at grønnsaksjuice, for eksempel gulrot juice, har færre kalorier enn fruktjuicer.)

En forholdsregel: grapefruktjuice (og hele grapefrukt) kan øke nivåene av en rekke medisiner blod. Det er kjent for å samhandle med noen medisiner for høyt kolesterol, høyt blodtrykk, og kongestiv hjertesvikt.

Til slutt, selv om å drikke alkohol i moderate mengder ser ut til å forbedre hjerte helse (se "Alcohol"), se opp for flytende kalorier her også. En 5-unse glass vin, for eksempel, har ca 105 kalorier, en 12-unse glass øl, ca 140 kalorier. Har to ekstra alkoholholdige drikkevarer en natt og kan du snart finne deg selv pakking på pounds.

Kaffe og te

De fleste kaffe - samt energidrikker, cola og te - inneholder koffein, et sentralstimulerende som holder deg våken og på vakt. I noen mennesker, fører det til en og annen savnet eller ekstra hjerteslag eller en hastighetsøkning i hjerterytmen. Men vanlig antagelse at koffein kan forstyrre hjerterytmer ikke har blitt bevist. Arytmier, faktisk, er oftest forårsaket av aterosklerose, høyt blodtrykk, og ventil sykdom.

For det meste, er det trygt å drikke kaffe - med noen advarsler. Ufiltrerte brygger, for eksempel fransk presse, tyrkisk, og espresso, kan øke blod kolesterol nivåer på grunn av en høyere konsentrasjon av kaffe oljer produsert av de høyere temperaturene som brukes i forberedelse og lengre kontakt mellom kaffegrut og vann. For å være trygg, enten drikke ufiltrert brygget kaffe i moderate mengder, eller filterkaffe gjennom et papirfilter å sterkt redusere kolesterol-raising effekt.

På en mer positiv notat, folk som drikker mye kaffe - fem eller flere kopper per dag - har en lavere risiko for å utvikle diabetes. Selv om mer forskning er nødvendig for å forstå hvorfor, kortsiktige studier tyder på at det er noe i kaffebønne seg selv, snarere enn koffein, er det fordelaktig. Dette er fornuftig - som nøtter eller andre belgfrukter, er sannsynligvis inneholder gunstige fytokjemikalier kaffebønne.

Te, også, har lenge vært ansett å ha medisinske effekter. Forskning har gitt en mulig mekanisme ved å vise at nesten alle te, inkludert hvit, grønn, svart og oolong, inneholder kraftige antioksidanter som kalles katekiner. Te selskaper hevder at de tørkede men ikke gjæret grønne og hvite varianter, i særdeleshet, kan senke kolesterolet og redusere blodtrykket. Men mens katekiner kan godt være bra for hjertet, har kliniske studier så langt vært mangelfulle, og akkurat nå er det ingen sterke bevis for at å drikke te har noen store effekter på hjertesykdom.

Figur 2: hva er en standard drink?

• 1 ½ gram (et skudd) av 80-proof brennevin (bourbon, brandy, gin, rom, tequila, vodka, eller whiskey)

• 2-3 gram av frukt, kaffe, sjokolade, eller andre flavored likører (saft)

• 3-4 gram av hetvin (sherry, port, Marsala, eller Madeira)

• 4-5 gram av bordvin

• 12 gram av vanlig eller lettøl

Alkohol

I løpet av de siste tiårene, har en rekke studier vist at personer som drikker små til moderate mengder alkohol har en lavere risiko for hjertesykdom og iskemisk hjerneslag (den typen forårsaket av en blodpropp i hjernen). Mulige forklaringer på disse observasjonene inkluderer alkohol evne til å øke "gode" HDL kolesterol, lavere betennelse, og forbedre hvordan kroppen håndterer blodsukkeret.

Men eksperter advarer at observasjonsstudier som sammenligner drinkers til nondrinkers kan være vanskelig å tolke på grunn av de mange konfunderende faktorer. For eksempel folk som ikke drikker inkluderer livslang teetotalers samt de som har sluttet å drikke, ofte av helsemessige årsaker, noe som betyr at i det hele tatt, avholdsfolk er ikke nødvendigvis et representativt sammenlikningsgruppe. Folk som drikker også en tendens til å ha færre risikofaktorer for hjertesykdom enn nondrinkers. Generelt drikker en tendens til å være rikere og sunnere, mer sannsynlig til å være fysisk aktiv, og mindre sannsynlighet for å bli overvektige enn nondrinkers. På den annen side, drikker er også mer sannsynlig at røk - en av de sterkeste risikofaktorer for utvikling av hjertesykdom.

For eksempel, en studie fant en 30% høyere sannsynlighet for å dø av hjerte-og karsykdommer blant menn som hadde fem eller flere drinker på de dagene de konsumert alkohol sammenlignet med menn som hadde bare en. På den annen side, menn som sprer ut sin alkoholbruk i løpet av året (120 dager per år eller mer) hadde en 20% lavere risiko for kardiovaskulær død enn mennene som drakk ikke mer enn 36 dager av året. En annen studie, som sammenlignet drikkevaner av menn i Frankrike og Irland enn et tiår, fant at menn som drakk moderate, regelmessige mengder alkohol hadde en lavere risiko for hjertesykdom enn de med en overstadig drikking mønster. Husk at alkoholens virkninger avhenger av hvor mye du drikker. Tung drikking er forbundet med en lang rekke sykdommer, inkludert lever-og hjerteskade, økt blodtrykk, økte vekten, mer utsatt for visse typer kreft, og svekket dom. Det kan også bidra til depresjon og vold, være farlig under svangerskapet, og føre til dødelige ulykker. Hvis du ikke drikker, ikke start bare for å beskytte hjertet. Hvis du drikker, begrense alkohol til moderat bruk.

Vinindustrien elsker å tout rødvin som det beste valget for hjertesykdommer fordi den inneholder resveratrol, et stoff som finnes i røde drueskall samt visse bær, nøtter og andre planter. Studier viser svært høye doser av resveratrol har ulike gunstige effekter som beskytter arteriene og hjertet. Men du ville ha å drikke 300 glass rødvin for å få mengden resveratrol brukt i disse studiene. Langsiktige studier fra hele verden viser at alle typer alkohol - rød eller hvit vin, øl eller sprit - har lignende linker til lavere risiko for hjertesykdom.

Over alt, ser bevisene sterk at moderat alkoholbruk - opp til én drink om dagen for kvinner, og opptil to drinker per dag for menn - reduserer risikoen for hjertesykdom. (Se figur 2 for å vite hvor mye alkohol tilsvarer en drink.) Mønsteret av drikkevann er viktigere enn den type alkohol. Med andre ord, er det ikke så viktig hvis du drikker vin, øl eller sprit, men det er veldig viktig hvis du har en drink om dagen på de fleste dagene i uken (som senker risikoen for hjertesykdommer) eller har flere drinker i helgen ( som ikke er så sunt for hjertet og øker også risikoen for andre sykdommer).